Webshop » Viessmann Spoor HO » 5224 Regelmodule voor digitale / analoge lichtsignalen.

5224 Regelmodule voor digitale / analoge lichtsignalen.

5224 5224 Regelmodule voor digitale / analoge lichtsignalen.




€ 66,95

Beschikbaar

Viessmann 5224
Regelmodule voor digitale / analoge lichtsignalen.

Deze module heeft een geïntegreerde digitale decoder (Märklin-Motorola, NMRA-DCC) en wordt gebruikt om 2 lichtsignalen (een hoofd- en afstandsignaal) met leds en een gemeenschappelijke pluspool of gloeilampen aan te sturen, indien deze samen niet meer verbruiken dan 200 mA stroom. Voorbeeldgetrouwe, zachte signaalwisseling. Geschikt voor alle lichtseinen van spoor 0 tot Z (behalve seinen met multiplextechnologie). De omschakeling kan conventioneel gebeuren met de toetsenbedieningspanelen art. 5545, 5546 en 5547 of direct digitaal. Hij is uitgerust met de Viessmann-signaalbus en kan worden geconfigureerd voor de volgende toepassingen:
- 2- of multi-aspect lichtsein: Een 2-aspect hoofdsein met de seinbeelden rijden en stoppen vereist het drukknop bedieningspaneel art. 5547 (voor 4 seinen) of een digitaal adres. Een 3- of 4-aspectsein met de aanvullende termen langzaam rijden en geen manoeuvreren is vereist voor het bedieningspaneel Art. 5546 (3-aspect, 2 seinen) of 5545 (4-aspect, 2 seinen) of 2 adressen in digitale modus.
- Stationsignaal of bloksignaal: indien geconfigureerd als bloksignaal, reageert de module automatisch op de verzonden routestatus. Deze functie vereist trackbezetmeldingen met vaste contacten. Er zijn maximaal 2 bewaakte secties vereist voor elke signaalsectie. In deze bedrijfsmodus schakelt de module automatisch over naar rijden wanneer de volgende sectie via de signaalbus als vrij wordt gemeld. Als een van de twee secties bezet is, schakelt de module naar stop.
- Uw eigen verre signaal of verre signaal op de mast: De signaalmodule stuurt het hoofdsignaal en het bijbehorende verre signaal of het verre signaal van een volgend signaal als deze aan uw eigen mast is bevestigd. In dit geval wordt het verre sein omgeschakeld naar voorbeeldgetrouw donker wanneer het voertuig stopt.
- Bij het stoppen de tractiestroom onderbreken of de remgenerator inschakelen: Met het plug-in treinbesturingsrelais Art. 5228 kan de module automatisch de treinen stoppen. Dit kan worden gedaan door de tractiestroom vóór het sein uit te schakelen of, in het geval van digitale systemen, nog prototypischer door over te schakelen op de remmodule art. 5232 (voor Märklin-Motorola) of een remgenerator (voor NMRA-DCC ). Dit betekent dat bloksectiebesturing zowel analoog als digitaal mogelijk is.
- Gekoppeld signaal: de configuratie kan worden gebruikt om te bepalen of een signaal alleen stop en langzaam rijden moet aangeven. Ook in dit geval heeft de module alleen het drukknopbedieningspaneel artikel 5547 of een digitaal adres nodig.
De logica in de besturingsmodule zorgt ervoor dat de rode knop altijd wint als er meerdere knoppen tegelijk worden ingedrukt, zowel voor bediening via knoppenbedieningspanelen als via contactsporen.