Webshop » Viessmann Spoor HO » 2680 H0-weg-rail-UNIMOG met duwframe en bovenleiding bouwvoertuig , functioneel model voor 2L.

2680 H0-weg-rail-UNIMOG met duwframe en bovenleiding bouwvoertuig , functioneel model voor 2L.

2680 2680 H0-weg-rail-UNIMOG met duwframe en bovenleiding bouwvoertuig , functioneel model voor 2L.
€ 445,95

Beschikbaar

Viessmann 2680
H0-weg-rail-UNIMOG met duwframe en bovenleiding bouwvoertuig , functioneel model voor 2L.

 Een innovatie op het gebied van Unimog-weg-rail-voertuigen is de RailStar 2000 van de firma Zweiweg uit Leichlingen, die behoort tot de Zagro Group. Als basischassis wordt een U1600 uit de 427-serie met 240 pk gebruikt.
De maximale trekkracht van het voertuig is 85 kN, met een toegestane aanhangwagenlast van 1.200 ton. Door het omringende frame kunnen de toelaatbare druk- en trekkrachten aanzienlijk worden opgevangen in vergelijking met conventionele Unimog-weg-railvoertuigen. Hierdoor kan het voertuig ook onbeperkt in de manoeuvreereenheden worden geplaatst. Aan de voor- en achterzijde bevinden zich bufferplaten, het aan- en afkoppelen tijdens het manoeuvreren gebeurt via zwenkbare automatische koppelstangen. Het toegestane totaalgewicht is 12.500 kg, de kleinste berijdbare baanradius is 50 meter. Met het wagenremsysteem wordt de rangeergroep veilig geremd. Aangekoppeld is een bovenleiding bouwvoertuig voorzien van kabeltrommels en montagesteigers. De gepatenteerde aandrijfeenheid, vergelijkbaar met die van de ROBELS, is ondergebracht in dit bovenleidingsvoertuig en optimaal aangepast aan zijn platte ontwerp. Met lage snelheid, met geluid, digitaal en analoog, overtuigt deze werktrein de technologieliefhebbende modelspoorwegrijder. Met elektrische aandrijving, richtingsafhankelijke witte drie-lichts koplampen of rood tweevoudig sein voor, geel waarschuwingslicht op het dak en richtingsafhankelijk en schakelbaar wit of rood tweevoudig sein aan de bovenleiding. De geïntegreerde geluidsmodule reproduceert het fluitsignaal en verschillende bedieningsafhankelijke geluiden.
Functionele scope in analoge modus:
- Rijmodus vooruit / achteruit
- Waarschuwingsknipperlicht actief
- Geluidsactief (volume instelbaar via CV)
- Licht actief
Functioneel bereik in digitale
modus : - Rijmodus vooruit / achteruit
- Schakelbare functies: Alarmknipperlicht, geluid (volume regelbaar via CV), fluitje, licht
- Koppelingsas volgens NEM 362 op de achterzijde,
afmetingen: LüP 23 x B 3,8 x H 4,8 cm.