Webshop » Märklin Spoor 1 » 55386 Stoomlocomotief met kuiptender

55386 Stoomlocomotief met kuiptender

55386 55386 Stoomlocomotief met kuiptender€ 2 800,00

Beschikbaar

Märklin 55386 spoor1
Stoomlocomotief met kuiptender

De stoomlocomotief
Meer dan 3300 keer gebouwd en nog steeds een icoon van het personenvervoer: de Pruisische P8. Geweldig deze variant met kuiptender. Bij de overname van de locs verving de Deutsche Bundesbahn (DB) niet alleen de windleiplaten (van het type Witte), maar werd een groter aantal ook met het moderne tendertype uitgerust. Volledig nieuw gebouwde metalen tender, vervaardigd van persgietzink en uiterst gedetailleerd: een echt kunstwerk.
Voorbeeld: stoomlocomotief met kuiptender serie 38.10-40 van de Deutsche Bundesbahn (DB) met Witte-windleiplaten en 3 ketelopbouwen (voedingsdom, stoomdom, zandkast). Voormalige Pruisische P8.

Highlights
Geheel nieuw ontwikkelde kuiptender.
Zeer gedetailleerde metalen bouwwijze.
Rookgenerator met wielsynchrone stoomuitstoot en cilinderstoom.
Belastinggestuurd wielsynchroon rijgeluid.
Rookkamerdeur kan worden geopend, met veel originele details.
Frontverlichting met lichtkleur overeenkomstig het tijdperk en warmwitte LEDs.
Tweekleurig flakkeren in de vuurkist.
Verlichting drijfwerk.
Verlichting machinehuis.
mfx-decoder voor bedrijf met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC.

Model: onderstel, locopbouw, tender en gemonteerde delen grotendeels van metaal. Zeer gedetailleerd model met veel gemonteerde details en gedetailleerd machinistenhuis. Met digital-decoder mfx, geregelde hoogvermogensaandrijving en geluidsgenerator met wielsynchroon rijgeluid evenals uitgebreide geluidsfuncties. Bedrijf met wisselstroom, gelijkstroom, Märklin Digital en DCC mogelijk. 3 assen aangedreven. Ingebouwde rookgenerator met wielsynchrone stoomafgifte en cilinderstoom. Driepunts frontsein op loc en tender met kleurgeving overeenkomstig het tijdperk met de rijrichting wisselend. Frontverlichting en rookset conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte LEDs. Met verlichting in machinistenhuis en vuurkist. Loc vooraan met schroefkoppeling, op de tender met schroefkoppeling. Met de loc meegeleverd wordt een uitvoeringspakket met schroef- en klauwkoppeling evenals een machinist- en stokerfiguur. Berijdbare minimumstraal 1.020 mm. Lengte over de buffers 64,5 cm.